uitleg scrutelle & skating systeem

De NVAD werkt sinds begin 2014 met de scrutineeringssysteem en software van Scrutelle. Grote voordelen zijn dat het systeem nog meer geautomatiseerd is én dat de uitslagen zeer snel na de eindberekening online kunnen worden gepubliceerd.

Hieronder een kleine uitleg over de manier waarop Scrutelle de uitslagen presenteert. We nemen als voorbeeld de Open Klasse Junioren Standard van 28 september 2014 j.l.
Wil je uitgebreide uitleg over het skating system? Ga dan naar dit document!

Na aanklikken van de link http://www.scrutelle.info/results/nvad/140928/index.htm  kom je op de overzichtspagina waarop alle wedstrijdklassen (events) van de wedstrijd 1e NVAD 28 sept. 2014 te vinden zijn. Elke wedstrijd krijgt dus een andere link!
Klik vervolgens op de gewenste klasse (als voorbeeld hier dus Open Klasse Junioren Standard):

scrutelle uitleg001

Daaronder zie je het overzicht van de Open Klasse Junioren Standard >>>

scrutelle uitleg002

Standaard wordt geopend met Placings. Alle paren worden op volgorde van plaatsing weergegeven met daarachter hun wedstrijdnummer en of zij finale hebben gedanst (F) dan wel het totale aantal crossen die zij in de tweede ronde hebben gekregen (Round = 2 en aantal crossen onder Marks) 

Klik op Round 1 om de eerste ronde te bekijken. Daarin zien we de crossen per jurylid (zoals je al gewend was):

scrutelle uitleg003

Achter de paren staat het totaal aantal crossen (Total) en of het paar na de eerste ronde is doorgeplaatst (Recall = Y) hetgeen het geval was bij paren 178, 181, 182 en 184.
De juryleden A t/m E vindt je terug onder Judges (zie links in het menu).

De herkansingsronde vindt je onder Repechage:

scrutelle uitleg004

Aangezien er al 4 na Round 1 zijn doorgeplaatst zijn er in dit geval nog 2 nodig voor een finale van 6. Paren 108 en 174 worden alsnog doorgeplaatst. 

De Finale vinden we terug onder Final:

scrutelle uitleg005

Uiteraard komen hier 6 finalisten uit de bus (we konden hier niet het hele plaatje plaatsen).

De cijfers onder A, B , C, D en E verwijzen naar de beoordelingen van de juryleden per dans en per paar. 

In de Summary vinden we het totaaloverzicht per dans en per deelnemend paar met daarachter totaal aantal punten (Total) en de plaatsing (Result). 

Klik je op Competitors dan zie je alle deelnemers, op volgorde van wedstrijdnummer met daarachter hun Placing, Round en aantal Marks in de laatste ronde behalve wanneer zij Finale hebben gedanst. Daarvoor zul je Round 1 of de Repechage moeten raadplegen. 

scrutelle uitleg006